Schoolklas in Zimtanga

Scholencontact

Scholencontact tussen Geldrop en Burkina Faso.

Schoolklas in Zimtanga

Schoolklas in Zimtanga

Al heel wat jaren bestaat er een vriendschapsband tussen 4 scholen in Geldrop en 1 in Oirschot en 5 scholen in Burkina Faso. Die vriendschapsband uit zich door dat de scholen regelmatig met elkaar contact zoeken d.m.v het sturen van tekeningen en het schrijven van brieven, waardoor de kinderen leren hoe het er aan toe gaat op de scholen hier en ook daar. Soms schrijft de directeur van een school in Burkina een brief aan Geldrop en vanuit hier gaat er wel eens een eigengemaakt spel naar Burkina of af en toe een geldbedrag, dat door een actie bijeen is gebracht. Het is voor de kinderen heel leerzaam te horen hoe het leven hier en in Burkina is, wat er hetzelfde is en wat het verschil is. Bij ons laatste bezoek aan Burkina in januari 2011 hebben we regelmatig gehoord hoe fijn ze het vinden dat er tussen de scholen contact is.

4 scholen liggen in de regio Zimtanga nl:

  • Een school ligt in de plaats Zimtanga zelf en heeft een band met Basisschool de Korenbloem in Oirschot.
  • In Kargo ligt een basisschool en die heeft een band met Basisschool de Bron in Geldrop
  • In Singa ligt een school die een band heeft met Basisschool het Anker in Geldrop
  • En in Kourpelé ligt een school die een band heeft met Basisschool het Klokhuis ook in Geldrop.
  • De vijfde school ligt in een andere regio 80 km van Koudougou in Soala en heeft een band met Basisschool het Vijfblad.

Lucy Hermsen is verantwoordelijk voor de contacten tussen de scholen en bezoekt regelmatig de basisscholen in Geldrop om samen met hen te zorgen dat het contact blijft bestaan, en samen af en toe nieuwe dingen te bedenken, om het voor de kinderen interessant te houden.