verkoop

Gered Gereedschap 25 jaar

Een tweede leven voor gereedschap al 25 jaar in Geldrop.

Op 16 september vierden alle medewerkers en ex-medewerkers van GG-Geldrop het 25-jarig jubileum. Met stands van onder andere ZWO, een demonstratievrachtwagen van het DAF museum, OCL (apparatuur voor reanimatie) en bouwen van stoommachines was er genoeg te zien en te beleven voor alle belangstellenden. Men kon ook gereedschap inleveren en de werkplaats bekijken, waar al het gereedschap onder handen genomen wordt om een tweede leven te kunnen beginnen. Naaimachines, hamers, beitels, tangen en nog veel meer.

verkoop

Via de verkoop van kunstvoorwerpen uit Burkina hebben we nog 139 euro verdiend voor projecten in Burkina.

De samenwerking tussen Gered Gereedschap en ZWO bestaat al heel lang. We hebben een bijzondere band, want al het gereedschap gaat naar projecten in Burkina Faso. Er zijn al honderden vrouwen, die een naaimachine hebben gekregen, waarmee ze kleding kunnen maken voor hun eigen gezin, maar ook voor de verkoop. Met het geld kunnen ze bv. schoolspullen voor de kinderen kopen of potten en pannen voor de keuken. Met de handgereedschappen hebben al heel veel leerlingen een vak geleerd. Ook afgestudeerden kunnen een set gereedschap meekrijgen als ze voor zichzelf beginnen in het vak dat ze geleerd hebben. De instituten van Oradara en Gampela volgen de leerlingen nog 2 jaar bij het opzetten van een eigen bedrijfje. Ook krijgen ze een opleiding in het beheren van hun onderneminkje. Helaas is het vervoer erg duur. Op onze vraag in januari 2011 aan de leiding van Oradara en Gampela of ze niet liever geld willen ipv gered gereedschap kregen we als antwoord: nee. Jullie gereedschap is veel beter dan wat we hier nieuw kunnen kopen.

Ook Marleen van Duijnhoven van Gered Gereedschap Amsterdam roemde de inzet van de mensen in Geldrop. Zij speldde Jan de Broeckert de erepenning van Gered Gereedschap op voor zijn verdienste als coördinator van GG Geldrop. Er wordt in Geldrop door ruim 30 vrijwilligers gewerkt. Maar ook de opslag bij de heer van Rooij op de Rielsedijk is van belang, omdat men anders de spullen niet kwijt kan, totdat er een transport is.

Simon v.d. Maal