Saaba B+D, Hygiëne en Covid 19

Hygiëne en Covid-19 project voor de scholen Saaba B+D in Ouaga

In verband met de wereldwijde covid-19 pandemie heeft Wilde Ganzen besloten om projecten, die bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus extra te ondersteunen met 50% subsidie in plaats van 33%

Met dit project zijn toiletten en wasbakjes aangelegd voor 2 scholen in een van de buitenwijken van Ouaga. Het plan behelst de aanleg van toiletten zowel voor de leerlingen als de leraren. Bij de lokalen worden wasbakjes geïnstalleerd, zodat de leerlingen en leraren voor binnenkomst in de lokalen hun handen kunnen wassen. Hiermee wordt de hygiëne in en rond de school enorm verbeterd. Essentieel onderdeel van het project is de voorlichting die gegeven is aan alle betrokkenen: leraren, leerlingen en ouders. Hiermee wordt de hygiëne niet alleen bevorderd op de scholen, maar ook thuis!

geen bruikbare toiletten

foto 1

Voor de aanvang van dit project waren er geen bruikbare toiletten (zie foto 1), noch voor de leraren, noch voor de leerlingen. Nu staan er 12 toiletten, inclusief handenwasgelegenheid (zie foto 2).

Door de plaatsing van de toiletten is de kans op aanranding van meisjes sterk verminderd ten opzichte van de situatie dat ze ergens in de bosjes of achter een muurtje hun behoeften moesten doen. Ook tijdens hun menstruatieperiode kunnen de meisjes nu gerust naar school en hoeven niet te verzuimen.

12 toiletten, inclusief handenwasgelegenheid

foto 2

De ceremonie voor de ingebruikname van de handwasbakjes kun je zien in de video.