Bila, zoals wij hem kennen in zijn karakteristieke houding

Officieel bezoek uit Burkina

Het is al weer een paar jaar geleden dat mensen uit Burkina Faso officieel ontvangen werden in Geldrop. Het werd dus wel weer eens tijd. Omdat ZWO en de Stichting Samenwerking Geldrop Burkina Faso, momenteel druk bezig zijn met het Touwpomp Programma in Burkina ligt het voor de hand mensen uit te nodigen die er daar in Burkina nauw bij zijn betrokken. Arend Bolt, Herman Bouman, Henk Heijns, Simon v.d. Maal en Piet Bakker zijn samen met Titus van Wijngaarden uit Stiens in maart 2009 naar Burkina geweest en hebben daar met de hulp van de heer Walter Mgina een drietal pompen geplaatst. 
De heer Mgina heeft ons het vak geleerd, en belangrijker nog, hij heeft ook de beide Burkinezen die ons in mei/juni een bezoek zullen brengen een gedegen opleiding gegeven. Walter Mgina heeft reeds veel van deze pompen geplaatst, o.a. in Tanzania, het land waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Enfin, daar hebt u in de bulletins van april 2009 en in februari 2010 al het nodige over kunnen lezen.

Bila, zoals wij hem kennen in zijn karakteristieke houding

Bila, zoals wij hem kennen in zijn karakteristieke houding

De beide Burkinezen, Bila SAWADOGO en, Salif KARAMBIRI komen van 26 mei tot 10 juni as. naar Geldrop. We hebben een uitgebreid programma samengesteld, zoals u hieronder kunt zien. Veel aandacht wordt besteed aan het bezoek van scholen. 
Leerlingen van drie Geldropse scholen, de Bron, het Vijfblad en het Klokhuis hebben zich vorig jaar immers ingezet tijdens de actie “Wandelen voor Water”. Ze hebben toen veel geld bij elkaar gelopen in de stromende regen voor touwpompen bij scholen in Burkina. Het werd tijd om ze daar nogmaals hartelijk voor te bedanken, en dit is een mooie gelegenheid. Ook de overige scholen zetten zich al jarenlang in voor Burkina.

Op woensdag 26 mei halen we onze gasten op van het vliegveld Brussel en ’s avonds om 20.00 uur zullen we ze ontvangen in het Kruispunt.

U bent daarbij allen van harte uitgenodigd!

De heren Bila SAWADOGO en Salif KARAMBIRI hebben na ons vertrek zelfstandig een touwpomp en een Ecosan toilet geplaatst. Dus de opleiding van Walter is niet voor niks geweest Ze zijn nu druk doende met het aanleggen van de tuinen en het plaatsen van meer pompen en toiletten. Het zal dan ook niet verbazen dat een groot gedeelte van het programma is gewijd aan water en hygiëne. Ook zullen ze nog wat extra bijscholing van Walter Mgina krijgen

Salif (midden) in  opperste concentratie tijdens zijn opleiding

Salif (midden) in opperste concentratie tijdens zijn opleiding

De heren zullen ook aanwezig zijn op de Meise Mert. We staan daar met een stand samen met “Gered Gereedschap”. Gered Gereedschap heeft ons geweldig geholpen bij het maken van boorgereedschap, nodig voor het maken van de boorgaten in Burkina. Verder wordt er, zoals u weet, regelmatig door de groep opgeknapt gereedschap naar Burkina gestuurd. De burgemeester van Geldrop heeft onze contacten met Burkina zo weten te waarderen dat ze beide heren op het gemeentehuis zal ontvangen. Daar zal ook de voorzitter van Wilde Ganzen bij aanwezig zijn. Onze projecten worden immers regelmatig door “Wilde Ganzen” gesponsord.

Hieronder ziet u het totale programma voor het aanstaande bezoek.

Mocht u in dezelfde periode menen een glimp op te vangen van Julienne, dan vergist u zich niet. Zij is er ook maar zal zich hoofdzakelijk met andere dingen bezighouden. We hopen dat u van de gelegenheid gebruik zult maken nader kennis te maken met onze gasten. Zoals gezegd is daarvoor de eerste gelegenheid op woensdag 26 mei. Als u wat uitgebreider contact wilt staat niets u in de weg om ze één van de dagen dat ze hier zijn uit te nodigen voor een lunch of diner. Meld u aan bij Piet Bakker. Mocht de Franse taal u afschrikken dan is er altijd iemand van ons die u bij kan staan.

Tot ziens op woensdagavond om 20.00 uur in het Kruispunt.

Piet Bakker

DATUM ACTIVITEIT
Woensdag 26 mei Aankomst Zaventem (Brussel)
’s avonds: ontvangst Kruispunt
Donderdag 27 mei ’s morgens: bezoek kwekerij v.d. Wurff (Heeze)

’s middags: Gered Gereedschap
Vrijdag 28 mei ’s morgens: Bezoek het Klokhuis (09.00-11.00)

’s middags: Bezoek Korenbloem (13.00-14.45)
Zaterdag 29 mei ’s morgens: bezoek DAF museum
’s middags: winkelen
’s avonds: Brigidakerk
Zondag 30 mei Koffie bij Henk Heijns
’s middags: Meise Mert
’s avonds: Wilde Ganzenvlucht op TV
Maandag 31 mei Ontvangst op gemeentehuis. (mevr. Donders)
Dinsdag 1 juni ’s morgens: bezoek het Anker (12.30-13.15)
’s middags: nog geen programma
Woensdag 2 juni ’s morgens: Piramide Vught
‘s middags Vriendendag WG (17.30-20.00) Kruispunt
Donderdag 3 juni ’s morgens: bezoek Waterschap (08.30 Hapert)
’s middags: Bezoek aan champignonkwekerij
Vrijdag 4 juni ’s morgens: bezoek grondboorbedrijf Ockhuizen Someren (10.00 uur)
’s middags: boring: Ronnie v. Duffel
Zaterdag 5 juni ’s morgens: winkelen
’s middags: rondje Geldrop
Zondag 6 juni ’s morgens: kerkdienst Kruispunt
’s middags: rust
Maandag 7 juni Bezoek van Gansewinkel Dordrecht
Later in de middag bezoek Walter Mgina en Henk Holtslag aan Geldrop
Dinsdag 8 juni ’s morgens: bezoek Vijfblad
‘s middags: Bezoek divisie Recherche Eindhoven. (Henk Tromp)
’s avonds: ZWO vergadering
Woensdag 9 juni ’s morgens: bezoek de Bron
’s middags: laatste keer winkelen + inpakken
Barbecue met allen die rol hebben vervuld
Donderdag 10 juni Vertrek vanaf Zaventem