Op safari

Maandag 24 januari,

In de Toyota Previa vertrekken we om half acht al richting Po, om daar naar het natuurpark Nazenga te gaan. Het is een weg vol hindernissen en het is erg warm (40 graden +). We zitten met zijn allen te hotsen en te knotsen over onverharde wegen omdat er tich omleidingen zijn, er wordt hard aan de weg gewerkt. Het is een echte STOF-route, we zullen weten dat we in Afrika zijn, de operatiemaskers doen zeker hun werk.

We krijgen onderweg ook nog een lekke band die door Paul vakkundig wordt vervangen. In Po aangekomen wordt de band geplakt en we drinken een heerlijke frisse cola. Voor het restaurant bevindt zich een barbeque waarop de nodige lekkernijen als geitenballen, darmen, sate-stokjes, kip en hierop de nodige varianten. Om 12:00 komen we aan bij de ingang van het natuurlpark van Nazenga, vandaar gaan we al hobbelend en bobbelend een lange weg over de “wasboard” route, de auto heeft zijn sporen zeker verdiend, we hopen dat de onderkant het nog even houdt anders moeten we als de Flinstones richting Ouaga terug. We arriveren rond 14:00 uur aan op de plaats van bestemming, het blijkt dat we niet gereserveerd hebben. Gelukkig is er toch een slaapplaats voor ons in het park. We gaan kijken en vinden het een prima accomodatie, we slapen weer verdeeld over 3 kamers. Marjon en Lianne hebben helaas geen klink op de deur die hangt aan het dak, geen licht, wc en douche (die is 3 kamers verderop). In het donker douchen heeft ook wel wat voor de echte diehards.

We worden welkom geheten door Bavianen en in de verte zien we ook wat olifanten. We eten heerlijk in het bij het park behorende restaurantje, daarna gaan we met onze rode bolide op safari. Gelukkig hebben we een ervaren chauffeur en een plaatselijke gids bij. Onderweg komen we enkele waterbuffels tegen, bavianen en een prachtig blauw vogeltje (?). We geven het bijna op en dan steken er voor ons enkele olifanten de weg over. Een van de olifanten is boos (flapperen met zijn oren) omdat we zo dichtbij komen. We zijn helemaal blij en gelukkig, onze dag kan niet meer stuk!!

Lekker eten en dan weer vroeg erin, gezien het feit dat we toch geen licht hebben, in ieder geval Lianne en Marjon. De rest wel echter rond drie uur valt alle stroom uit.

Tot morgen dan maar weer!!!